$12B Adviesgroep CEO: BTC is Safe Haven Asset te midden van politieke spanningen.

Bitcoin heeft de mogelijkheid om goud te vervangen als een veilige haven voor investeerders als de wereld digitaal wordt, zegt Nigel Green.

Nigel Green, de CEO en oprichter van financieel adviesbureau deVere Group, zegt dat de recente bullish activiteit van Bitcoin laat zien dat het de kracht heeft om bewezen veilige haven activa zoals goud te vervangen.

In een verklaring op de website van de deVere Group die op 27 juli is gepost, zegt Green dat Bitcoin (BTC) momenteel zijn naamgenoot als „digitaal goud“ waarmaakt, terwijl het en andere cryptocurrency’s waarschijnlijker worden gezien als veilige haven activa.

„Tot nu toe stond goud bekend als de ultieme veilige haven, maar Bitcoin – dat de belangrijkste kenmerken deelt van het feit dat het een opslagplaats van waarde en schaarste is – zou in de toekomst mogelijk goud uit zijn langdurige positie kunnen halen, nu de wereld steeds meer tech-gedreven wordt“.

De CEO noemde de toenemende politieke spanning tussen de Verenigde Staten en China als een van de redenen waarom beleggers zouden kunnen kiezen voor „gedecentraliseerde, niet-soevereine, veilige digitale valuta“ als een manier om hen te beschermen tegen de turbulentie in de traditionele markten.

De commentaren van Green werden gemaakt na de stijging van Bitcoin Revolution tot $10.000 op 26 Juli, terwijl het teken bij meer dan $11.000 op het ogenblik van het schrijven wordt geprijst.

De goederen volgen kostuum

Het goud heeft ook een nieuwe record intraday hoogte van $1.975 per ounce vanaf vandaag amid nieuws bereikt de overheid van de V.S. een andere $1 triljoen stimulusrekening in antwoord op het economische effect van COVID-19 zou overgaan.

Prominente goudinsecten Peter Schiff heeft voorspeld dat de prijs van de grondstof verder zal „stijgen“ dan $2.000, omdat de Fed dollars blijft drukken. De Amerikaanse dollar staat momenteel op een dieptepunt van twee jaar, maar Schiff zegt dat de daling van de Amerikaanse munt „net begonnen is“.

„Het staat op het punt om een duik te nemen in nieuwe diepten, waardoor de Amerikaanse levensstandaard daalt,“ zei Schiff. Zowel goud als Bitcoin zien er misschien als betere alternatieven voor sommige beleggers uit als de neerwaartse trend zich voortzet.