FEIL TIL BITCOIN SOM OSS DOLLAR ØYNE GJENOPPRETT TIL Q2 / 2021

Hvis en sterkere amerikansk dollar faktisk peker mot en svakere Bitcoin, så står kryptovalutaen overfor en enorm bearish skjevhet fremover.

En analyse publisert av Robert Balan fra Seeking Alpha forventer at dollar vil utvide utvinningen til andre kvartal 2021. Dette utgjør problemer for Bitcoin, en kryptovaluta som har utviklet en uhyggelig omvendt korrelasjon med den amerikanske dollaren.

14 BTC og 95 000 gratisspinn for hver spiller, bare i mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Leke nå!
Prisen økte tidligere med mer enn 200 prosent da greenbacken sank til 27-måneders lav. Likevel snudde en rebound i den amerikanske dollarindeksen (Symbol: DXY) den kortsiktige skjevheten, og fikk Bitcoin til å kaste om lag 20 prosent av gevinsten innen en ukes handel.

bitcoin, btcusd, btcusdt, xbtusd, cryptocurrency, spx, s & p500
Bitcoin og den amerikanske dollaren har nesten beveget seg omvendt siden mars 2020. Kilde: TradingView.com

US KAPITALKONTO

Mange analytikere mener at dollaren gjennomgår en midlertidig opp-korreksjon. Men så lenge Federal Reserve fortsetter å injisere ny likviditet for å hjelpe den amerikanske økonomien gjennom kjølvannet av COVID-19-pandemien, vil de langsiktige utsiktene for greenback forbli baisse – og gjøre Bitcoin sterkere.

Men Mr. Balan mener noe annet. En av de viktigste grunnene til at han er bullish på dollaren er US Capital Account, et barometer for å måle kapitalinnstrømning kontra utstrømning i USAs økonomi.

amerikanske dollar, amerikanske dollarindeks, dxy, amerikanske kapitalkontoer
Amerikansk kapitalbalanse kontra amerikanske dollar kontra EUR / USD. Kilde: Refinitiv Datastream, Søker Alpha

Analytikeren fremhevet en kraftig forbedring av kapitalbalansen i USA mellom 4. kvartal 2018 og 4. kvartal 2019. Han bemerket at en høyere kapitalinnstrømning begynner å vokse i lokal valuta – typisk – etter 5-6 finanskvartaler. Det betyr at den amerikanske dollaren kan fortsette å komme seg til 2. kvartal 2021 (noe som er forferdelig for Bitcoin).

„Vi foreslår at neste kamp med fortsatt styrke i amerikanske dollar vil komme fra den jevne forbedringen av den amerikanske kapitalbalansen i perioden fra 4. kvartal 2018 til 4. kvartal 2019,“ skrev Balan.

Et overskudd av kapitalbalanse indikerer at flere kjøper amerikanske dollar og eiendelene den denominerer (for eksempel eiendommer). Det viser også en avmatning i kapitalutstrømmingene i innbyggerne. I mellomtiden betyr et underskuddskapitalkonto at mer likviditet beveger seg ut av kapitalkontoen for å søke muligheter i utenlandske markeder.

BITCOIN OG OSS 10-ÅRS OPPRETT

Bitcoin-okser regner med en svakere dollar for å øke kryptovalutaens pris mot $ 20 000 innen utgangen av dette året. Følelsen ble sterkere etter at Federal Reserve forpliktet seg til å fortsette sitt åpne stimuleringsprogram og senke rentepolitikken til det var nødvendig.

Utsiktene til lavere avkastning reduserte appellen for de tryggeste havnemidlene, inkludert amerikanske dollar og statsobligasjoner. Som et resultat begynte investorer å omfordele kapitalen til mer risikable eiendeler, til fordel for amerikanske aksjer, gull og til og med Bitcoin.

Men den nylige veksten i USAs produksjons- og servicesektor tillot investorer å tolke en amerikansk økonomisk bedring. Det førte til en sterkere dollar og en økning i avkastningene for den amerikanske 10-årige statsobligasjonen. Balan sa at det langsiktige obligasjonsmarkedet kan fortsette å kaste ut bedre gevinster i de kommende øktene.

Det skyldes Treasury Cash Balance, et barometer for å måle endringene i systemisk likviditet. I likhet med den amerikanske kapitalkontoen svinger også kontantbalansen ut enorme innstrømninger.

– Vi forventer at trenden i likviditetsinnstrømning vil vedvare til slutten av året. Derfor skulle avkastningen og DXY stige herfra, tilsvarende. ”

Det – igjen – setter Bitcoin risikoen for å møte ytterligere nedadrettninger.