Nasdaq wijst Coinbase $250 referentieprijs toe voorafgaand aan de directe notering van vandaag

Cryptocurrency-uitwisseling Coinbase heeft een referentieprijs van $ 250 toegewezen gekregen door Nasdaq in aanloop naar 14 april 2021, een directe notering.

COIN met een notering van 114.850.769 aandelen

Na de notering zou de beurs worden gewaardeerd op ongeveer $ 65,3 miljard op verwaterde basis.  De referentieprijs weerspiegelt Nasdaq’s recente onderhandse markttransacties en bijdragen van investeringsbankiers. Het benadrukt echter wel waar het aandeel zal openen.

Coinbase zal worden verhandeld onder de ticker COIN met een notering van 114.850.769 aandelen, die een initiële waardering van $ 100 miljard aantrekken om bij de top 85 van meest waardevolle bedrijven in de VS te horen.

Door naar de beurs te gaan, kiest Coinbase ervoor om de aandelen rechtstreeks op de Nasdaq-beurs te plaatsen, weg van de traditionele beursgang. De stap volgt andere recente bedrijven zoals Spotify, Palantir, Slack, Asana, en Roblox die op dezelfde manier genoteerd zijn aan de New York Stock Exchange.

Bitcoin mogelijk naar nieuwe hoogten met Coinbase-notering

De notering van Coinbase komt in het kielzog van de bitcoin bull run die in 2021 doorgaat, met de handel boven de 64.000 dollar op 14 april 2021, nog een all-time high. Marktanalisten geloven dat de beursnotering de bitcoin- en cryptosector verder naar nieuwe hoogten zal stuwen.

Volgens Bitwise Asset Management chief investment officer Matt Hougan:

„Coinbase gaat de mensen versteld doen staan. Ik denk dat het de traditionele financiële wereld gaat dwingen om te worstelen met de fenomenale groei die plaatsvindt in crypto.“

Tegelijkertijd zei Alchemy CEO Nikil Viswanathan in een Bloomberg interview dat de Coinbase notering zou helpen om blockchain naar de mainstream te brengen. De notering, volgens Nikil, zal de industrie legitimiteit geven en deuren openen voor iedereen om deel te nemen.

„Coinbase IPO [notering] einde voor waarschijnlijk meer dan $ 100 miljard zal de ruimte legitimeren voor ieders vrienden en familie die erover denken om in blockchain te stappen. Wat dit doet is het openen van een nieuwe generatie talent die openstaat voor het verkennen en bouwen van deze nieuwe industrie, en dat is super spannend en zal deze ruimte ongelooflijk versnellen, „zei hij.

De in Californië gevestigde beurs heeft $ 1,8 miljard aan inkomsten geboekt voor Q1 2021, een negenvoudige groei. De voorlopige resultaten geven aan dat het netto inkomen ook is gegroeid naar tussen de $730 miljoen en $800 miljoen van $32 miljoen een jaar eerder.

Met name Coinbase heeft aangegeven dat de prijs en transactie van bitcoin van invloed zullen zijn op de groei op korte termijn.