NFT digital konst som förändras med Bitcoin-prisvolatilitet såld för rekord $ 101.000

Matt Kanes „Right Place & Right Time“, ett icke-fungibelt token (NFT) digitalt konstverk som förändras varje dag med bitcoin-prisvolatiliteten, hävdar konstnären, har sålts för rekord 262 eter eller 101 100 $ på blockchain-plattformen Async Art.

Enligt en beskrivning av konstverket på Async Art webbplats skapas en ny komposition för mästaren oberoende varje dag baserat på BTC : s volatilitet och prisåtgärder från det föregående dygnet

Verket består av vad plattformen kallar „lager“. Kanes bit har 24 av dessa. Varje timmes pris styr programmellt rotation, skala och position för ett korrelerande lager, står det. Tittare kan anta dagens prisvolatilitet genom att undersöka konstverket . Det verkar dock som om konstnären själv kan ha ett visst inflytande på variationerna.

”Det är ödmjukt. Jag är mest upphetsad över att jag har hjälpt till att öppna prisnivåer för andra digitala artister att få ta sitt arbete på allvar och börja tjäna pengar på konstförsäljning, säger Kane, födda i Chicago, i ett uttalande som delas med news.Bitcoin.com.

„Tills vi kunde bevisa härkomst och brist på blockchain var hur vi sålde digital konst förhistorisk i jämförelse“, tillade artisten, som skrev koden, som genererar de dagliga bildförändringarna.

NFT digital konst som förändras med Bitcoin-prisvolatilitet såld för rekord $ 101.000

Token Angels , en kryptofokuserad ängelinvesterare och konstsamlare, köpte Kanes verk. Variationer av konstverket kommer att präglas under de närmaste tio åren och konstnären kommer med jämna mellanrum att sätta en The News Spy digital konst på marknaden för att representera en viktig dag i Bitcoins liv. Denna NFT ger också sin tokeninnehavare rätten att köpa ett fysiskt tryck.

”Som en nick till Bitcoins 21 miljoner fasta utbud får samlaren 21% av sin intäktsandel av den enskilda NFT- och utskriftsförsäljningen och det kommer bara att präglas 210 NFT, säger Matt Kane. Det konstnärliga experimentet kommer att fungera som en kreativ motsvarighet till Bitcoin, med hjälp av visualiserad volatilitet för att hjälpa konstnären att bryta 210 NFT, förklarade han och tillade:

Jag ska undersöka vad ett decentraliserat konstverk kan utvecklas till, eftersom bevis på arbete kräver ökande utmaningar över tiden. Men precis som Bitcoin kommer det att krävas tid för att observera det större mästerverk som är på jobbet.

Async Art säger att mer än 2,3 miljoner dollar har bytt händer på plattformen sedan lanseringen i februari 2020. Artistförsäljningen har uppgått till över 400 000 dollar, står det.